Tam Sinus İnverter Nedir? Modifiye Sinus İnverter Nedir?
Ekim 29, 2023On Grid İnverterler Ve Kullanım Alanları
Ekim 29, 2023Tam Sinus İnverter Nedir? Modifiye Sinus İnverter Nedir?
Ekim 29, 2023On Grid İnverterler Ve Kullanım Alanları
Ekim 29, 2023PWM Şarj Regülatörü İle MPPT Şarj Regülatörü Arasındaki Farklar
Şarj regülatörleri, güneş enerjisini düzenleyip aküyü şarj eder. MPPT şarj regülatörleri, PWM'lere göre %30 daha verimli fakat daha pahalıdır. PWM, voltajı düzenlerken doğrudan akımı aküye gönderir; MPPT ise fazla voltajı ampere çevirir. PWM, 170 watt'lık bir panelin sadece 127 watt'ını depolarken, MPPT amper değerini sürekli artırır.
PWM Şarj Regülatörü İle MPPT Şarj Regülatörü Arasındaki Farklar
Şarj Regülatörleri Güneş enerjisi sistemlerinde güneş panellerinden gelen enerjiyi düzenleyerek aküyü şarj eden cihazlardır. Akü dolduğunda kesme görevi de görmektedir.
MPPT şarj kontrol cihazları PWM şarj kontrol cihazlarına göre daha pahalı olup verimlilik açısından %30’a yakın daha verimlidir.
PWM şarj kontrol cihazları voltajı düzenleyerek panelden gelen akımı ise direkt olarak aküye göndermektedir. MPPT şarj kontroller ise panelden gelen fazla voltajı ampere çevirerek aküye şarj etmektedir.
MPPT şarj regülatörü ve PWM şarj regülatörü kıyaslama
170 watt gücünde bir panelin aküyü şarj ederken gösterdiği amper değerleri verilmiştir.170 watt güneş panelinin voltaj değeri 18,6 volt olup akım değeri ise 9,14 A dir. PWM şarj kontrol cihazı kullanıldığında akü boş iken 11 voltta şarj anında amper değerini 9,14 amper olarak aküye gönderip yaklaşık 7,6 voltluk bir voltajı ise çöpe atmaktadır. PWM şarj kontrol cihazı maksimum şarj anında bile 170 watt gücündeki bir güneş panelinin 127 wattlık kısmını aküye depolayabilmektedir. MPPT şarj kontrol cihazı kullanıldığında ise amper değeri devamlı olarak artmaktadır.
PWM ve MPPT model şarj kontrol cihazlarını isos enerji mağazamızda bulabilirsiniz.